În Sălaj, două abatoare pentru sacrificarea mieilor

Una dintre problemele prezentate și analizate, astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, ședință organizată de Instituția Prefectului Sălaj, a fost cea privind controalele care urmează să fie efectuate în comerțul cu alimente specifice sărbătorilor pascale. Verificările urmează să fie efectuate de inspectori de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Direcția de Sănătate Publică și Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor. Prezent la eveniment, medicul veterinar Răzvan Chiorean – DSVSA Sălaj, a venit cu o serie de recomandări clare pentru populație, totul din dorința prevenirii unor eventuale incidente care să pună în pericol sănătatea consumatorilor. Răzvan Chiorean a precizat că în județ au fost autorizate să sacrifice miei abatoarele din comunele Hereclean și Meseșenii de Jos, unități unde sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Desigur, carnea de miel poate fi cumpărată și din magazinele autorizate. Autoritățile recomandă populației să își asigure necesarul de alimente numai din magazine și piețe autorizate autorizate, de la producători certificați. Un îndemn clar este evitarea alimentelor de la vânzători ambulanți, produse pentru care nu există garanția că sunt verificate sanitar-veterinar, că au fost realizate în condiții de igienă. Mare-mare atenție de la cine cumpărați prăjituri, a mai spus medicul veterinar. Astfel de produse trebuie cumpărate numai din laboratoare autorizate.

Leave a Comment